رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، از برگزاری پنجاه و هشتمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، از برگزاری پنجاه و هشتمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، دکتر مسلم شریفی ضمن اشاره به سرعت انتقال بسیار سریع ٱمیکرون در استان، بیان داشت: همه بایست سرایت پذیری بسیار بالای این ویروس را جدی بگیریم و شیوه نامه های بهداشتی را در محل کار و زندگی اجتماعی، سایه فعالیت های خود قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی، همه کارمندان ادارات لازم است رفت و آمدها را محدود کرده و همکاران مبتلا و دارای علائم را قرنطینه کرده و اصراری بر حضور آنها در محل کار نداشته باشیم.
دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا، گفت: هیچگونه اردوی جهادی در ایام عید نباید داشته باشیم و برگزاری هر گونه اردو ممنوع است.
دکتر شریفی افزود: برگزاری هرگونه جلسه در سطح شهرستان ها می بایست با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت محل برگزاری و نظارت کامل شبکه بهداشت و درمان انجام گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان نیز، تصریح کرد: کار حوزه بهداشت و درمان سخت بود و با شیوع موج ششم سخت تر هم خواهد شد و کنترل مدارس، مساجد و ترمینال های مسافربری بسیار مشکل خواهد بود.
دکتر محمد مهدی بانشی، گریزی نیز به درخواست انتقال کارکنان زد و گفت: تا حد امکان با انتقال نیروها موافقت نگردد و اگر جایی نیز نیرویی جابجا می گردد، به گونهای باشد که مشکلات مردم و سیستم را حل کند نه مشکل فرد را، چرا که روند بیماری سیر صعودی دارد و با سرعتی سرسام آور و آسانسوری در حال پیشروی است و احتمالاً ارتفاع موج فعلی آنقدر بلند خواهد بود که موج های قبلی در مقابل آن بسیار ناچیز جلوه خواهد بود. بنابراین، اگر چه نافی حل مشکلات افراد کادر بهداشتی نیستیم، اما مشکلات مردم و سیستم سلامت در اولویت است.
رئیس مرکز بهداشت استان، بازگشایی مدارس را در این شرایط، پاشنه آشیل اصلی تلقی و خاطر نشان کرد: متأسفانه در خیز فعلی به دلیل باز بودن مدارس، دانش آموزان بیشترین تعداد مبتلایان را تشکیل میدهند و ۳۰ درصد بستری ها نیز گروه سنی زیر ۹ سال هستند، چرا که آنان واکسن دریافت نکرده و در مقابل بیماری از سطح ایمنی کمتری برخوردارند.
همچنین، دکتر وفایی مشاور عالی رئیس دانشگاه، گزارشی از عملکرد ۸ کارگروه مختلف بهداشت، درمان، ثبت و گزارش دهی، اطلاع رسانی و آموزش، اپیدمیولوژی و پایش و ارزشیابی در مقابله با کووید ۱۹ ارائه داد و تأکید کرد: در شرایط فعلی لازم است هم با وزیر آموزش و پرورش کشور و هم مدیرکل آموزش و پرورش استان، نامه نگاری و رایزنیهایی به منظور بسته شدن مدارس انجام دهیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان باشت نیز، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بیماری در این شهرستان اظهار داشت: بالاترین میزان ابتلا در بهمن ماه مربوط به دانش آموزان است و در همین راستا دو مدرسه را که درگیر بیماری بودند، تعطیل کردیم.
مهندس حسنی، با یادآوری گردشگر پذیر بودن شهرستان باشت و ضرورت اتخاذ تصمیم مناسب در این زمینه، اضافه کرد: عدم مراجعه برخی از مردم و به ویژه برخی دانش آموزان برای تزریق واکسن و همینطور عادی انگاری مسئولین و کارکنان ادارات از معضلات فعلی ما در مقابله با بیماری است.
دکتر سید ابوالقاسم هادی نیا معاون دانشجویی و امور فرهنگی دانشگاه نیز، ابراز داشت: تمام کلاس ها و دروس تئوری یا نظری، در ترم آینده به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار می گردد.
وی ادامه داد: برخی سیاست های بالادستی برای برگزاری هرچه باشکوه تر اردوهای جهادی راهیان نور تأکید دارند که در شرایط فعلی این یک تناقض آشکار است.
همچنین، مدیر درمان معاونت درمان، بیان داشت: تعداد بیماران بستری در روزهای اخیر بین ۸۰ الی ۹۰ نفر در تغییر بوده، اما، ظرف دو هفته آینده تعداد بیماران بستری در بیمارستان ها انفجاری خواهد بود و به همین خاطر مجبور هستیم هرگونه مرخصی برای کادر درمان را لغو کرده و به مردم عزیز توصیه و خواهش می کنیم که نسبت به تزریق نوبت سوم واکسن اقدام نمایند.
به گزارش وبدا، این نشست با حضور دکتر فرزاد وفائی، مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در سالن آفتابگردان دانشگاه و حضور ویدئو کنفرانسی معاونین دانشگاه و رؤسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها برگزار و راجع به وضعیت همه گیری کووید 19 در کشور و استان، سرعت انتقال بسیار بالای خیز جدید یعنی ا میکرون در کشور و استان و هم اندیشی برای مقابله با آن به گفتگو پرداختند.